Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava Podbořany 26.10.2019

6. 6. 2020

I letošní podzim se nesl ve výru výstav a i u nás v Podbořanech jsme se sešli při konání již 14 ročníku podzimní výstavy. Výstava drobného zvířectva se letos odehrála 26. října v našem výstavním areálu. Opět jsme měli problémy s naplněním klecí a to především u králíků. Nakonec bylo přihlášeno 64ks králíků, z toho 5ks nedodáno. U holubů bylo přihlášeno na 116ks a u drůbeže se nám sešlo na 27 voliér. Bohužel exposice exotů byla jen formou exposice ukázkové bez udílení čestných cen. Posouzení proběhlo v pátek 25. října od 8h a posouzení provedli u králíků př. Jaromír Michel, u holubů př. Stanislav Brückner, u drůbeže jsme premiérově přivítali př. Annu Kissovou. Všichni posuzovatelé svoji práci odvedli výborně.

 

Naší výstavy se zúčastnilo na 29 vystavujících, co je opravdu potěšitelné je to, že se nám podařilo rozpohybovat i naše členy a výsledkem bylo hned 15 vystavujících členů naší mateřské ZO. Doufám že v tomto trendu budeme pokračovat i do budoucna. Pro mě samotného to bylo příjemné překvapení. Potěšující bylo že hned při první výstavě se zúčastnili i nový členové přijati v tomto roce (2019) a to př. Klára Ježková, př. Renáta Tomešová, př. Jiří Tomeš a př. Marián Rajnoha. A nutno dodat že předvedli opravdu kvalitní zvířata. V exposicích vedli králíky př. Jan Vágner, holubi př. Bohuslav Potůček a drůbež př. Jiří Tomeš. U exotů nám to hlídal př. Jakub Kytl (zatím nečlen). O kuchyň se dobře starali můj syn Jakub Potůček a manželka Dana Potůčková. Do budoucnosti nám určitě zase rádi vypomohou. Děkuji všem kteří se podíleli na přípravě výstavy, ať to bylo stavění klecí, úklid baráku, kanceláře, kuchyně a zasedačky. Opravdu vám všem moc děkuji. A teď něco málo k výsledkům.

 

V odbornosti králíci bylo uděleno 6 Čc a jeden Pohár. Držiteli Čc se stali př. L. Sedláček na kol. K4 Vss 382.5b, dále na Čv  95.5b př. Pavel Gruncl, Čs hav. kol. K3 př. Z. Laštovka, Mab.div. kol. K3 284b př. J. Kolčava, Sč kol. K4 376.5b př. F. Kotrba, ZB durynský kol. K4 376.5b př. K. Grunclová (mch.) a Pohár  na Vss   96b získal př. Ladislav Sedláček.

 

V odbornosti holubi bylo uděleno 12 Čc a jeden Pohár. Držiteli Čc se stali př. J. Vagner na RK 95b, př. B. Potůček na Čb žlutý štítník 96b, př. J. Voleský na MP červený 95b, př.J. Voleský na MP žlutý 96b, př. K. Ježková na BH černý 96b, př. B. Petrlík na BH bílý 95b, př. J. Särközi na Moravská bagdeta 95b, př. J. Särközi na Moravská bagdeta 96b, př. L. Frajt na ČVSR 96b, př. B. Potůček na Čs červený sedlatý 95b, př. Z. Pícl na Čs žlutý sedlatý 96b a př. M. Potůček na Čs stříbrný sedlatý 96b. Pohár pro nejlepšího holuba výstavy získal př. L. Frajt na HV modrý pruhový s 96b.

 

V odbornosti drůbež bylo uděleno na 7 Čc a jeden pohár. Držiteli Čc se stali př. V. Porazík na Kachna kajuga, př. M. Somol na Drentské slepice koroptví, př. M. Somol na Drentské slepice zlatě koroptví, př. M. Rajnoha na Vlaška stříbrokrká, př. M. Polívka na Husa Pomořanská, př. M. Polívka na Husa německá nosná a př. M. Potůček na Krůta standart. Pohár získal př. M. Somol na Vlaška rodobarvá šedoprsá.

 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem co naší výstavu podpořili zvířaty, stejně tak všem kdo nás navštívili a ještě jednou těm, kteří se podíleli fyzicky na přípravě výstavy. Opět to byla slušná makačka. Dále chci popřát všem kteří získali Čc a držitelům pohárů. Především př. L. Sedláčkovi a př. M. Somolovi  kteří obdrželi poháry jak v roce 2018, tak v roce 2019. Tedy doposud v obou ročnících kdy jsme je začali přidělovat. Děkuji a budeme se těšit při dalších kláních.

                                                            Za ZO ČSCH Podbořany – Jednatel Bohuslav Potůček